[Ne]ograničeno u Galeriji Doma omladine Beograda – Ivana Milev

Jučerašnje otvaranje izložbe [NE]OGRANIČENO u Galeriji Doma omladine Beograda autorka Ivana Milev opisala je u kratkoj izjavi za Put u Art:
” Zadovoljna sam pozitivnim kometntarima posetilaca.
Pozivam sve istooričare umetnosti, kao i svoje kolege, a sve ljubitelje umetnosti da do 5. aprila pogledaju postavku koja jasno upućuje na estetske doživljaje. Posmatranje radova na izložbi nam, svakako, dozvoljava da za trenutak zaboravimo svoje svekodnevne probleme i da otkrijemo jedan nov način gledanja lišen svake kontekstualizacije, drugačiji način gledanja na prostor, vreme, život…”
Ova interesantna izlošba će do 5.aprila biti postavljena u DOBu a evo zbog čega treba izdvojiti malo vremena i pogledati je:

Biće predstavljena serija skulptura i kolaža nastala tokom 2014. i 2015. godine. Radovi govore o potrebi umetnice da prikaže sistem beskonačnosti postojanja u ograničenom vremenu i prostoru i u ograničenoj materiji. Kompozicije koje su sastavljene od složenog nagomilavanja likovno srodnih elemenata stvaraju utisak kretanja tih elemenata u prostoru.
”Potreba da prikažem sistem beskonačnosti postojanja u ograničenom vremenu i prostoru i u ograničenoj materiji je inicirala stvaranje ovih artefakata. Kompozicije koje su sastavljene od kompleksnog nagomilavanja likovno srodnih elemenata stvaraju utisak kretanja istih u prostoru.U trenucima stvaranja, dešava se da ne mogu da sagledam kraj tog procesa. Mogla bih stalno kretati iznova. Izazovnih početaka ima svuda, a mesto gde ću odlučiti da se zaustavim zavisi od trenutka u kome se nalazim i stvaram. Kada se desi da donesem odluku o završetku rada, to nije njegova konačnost u pravom smislu, nego trenutni presek situacije, isečak datog vremena, uslovljen spoljnim fizičkim i vremenskim faktorima. I tako svaki rad postaje konačan na neki način, ali ne i ograničen. Sa svakom skulpturom i svakim kolažom predstavljam odvojenu vizuelnu priču, ali očigledna likovna srodnost ih povezuje i zajedno dobijaju dublji smisao. Likovni problemi koje rešavam, ostavljaju mi prostor i otvaraju beskraj mogućnosti za dalje građenje i stvaranje novih vizuelnih umetničkih rešenja. Ideja rađa novu ideju.”  Ivana Milev

Sunčica Panić