Ana Popović u Mikseru i 3. juna

Meni se večito čini da nam ”malo fali” da budemo jedna kul nacija koja ume da se zabavi. Ono što bi nam molgo pomoći u tome da se malo ”prisaberemo” i zaboravimo na svakodnevna uznemiravanja lošom muzikom je slušanje jedne bluzerke o kojoj se već danima govori u Beogradu jer je njen koncert u Mikseru 23. januara bio rasprodat danima unapred.
Dakle nije tačno da kod nas nema ljudi koji su kul i koji vape za dobrim zvukom, samo nemaju prilike da se dobro zabave naročito u provinciji. Zbog toga je Ana Popović, bar za početak, zakazala naredni koncert 3. juna, kada će nastupiti na otvaranju Mikser festivala 2015.
Divna stvar koju pominju gotovo svi članci koji pišu o njoj je da je ona već godinama zaštitno lice Fendera, potom je jedina ‘’Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara.’’ Članci nas obaveštavaju i o tome da ona ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, da je nastupala sa muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Sve je to super ali nama trebaju svirke i ovde kod nas, to valjda potvrđuju i ove unapred rasprodate karte u Mikseru.
Svirka u Mikser hausu je bila
vrhunska, bar tako pišu oni koji su na svirci bili:
”od fank ritmova išlo se do slow blues-a
kasnije se na sceni pridružio i Pera Džo  i usledilo je spektakularno nadigravanje gitare i usne harmonike. Poslednja trećina koncerta pretvorena je u omaž Džimiju Hendriksu, zvanični deo koncerta završen je uz Crosstown traffic i solaže… Na kraju su se Ani na bini pridružili Pera Džo, Neša (Texas flood), Krle (Generacija 5) i Vlada Negovanović, u 20 minuta žestokog džeminga.” Nama jedino ostaje da verujemo u učestalost njenih koncerata ovde kod nas, da na vreme nabavimo karte za koncert 3. juna i idući put iz prve ruke prenesemo utiske sa svirke.

Ksenija Milićević