“Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija”

Završnicu festivala Cinema City u Novom Sadu obeležiće 28. juna dokumentarni film “Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija”. Ovo je film o njujorškim avanturama Milana Mumina, frontmena grupe Love Hunters, koja će i nastupiti na samom kraju.
Film o Muminu biće prikazan na Amstel Open Air sceni na kojoj su proteklih dana prikazivani autorski filmovi iz celog sveta, uz brojna iznenađenja i muzičke nastupe. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se po sedmi put održava u Novom Sadu, u periodu od 21. do 28. juna publici je premijerno predstavio brojna filmska ostvarenja u okviru deset selekcija, a posebnu pažnju gledalaca nesumnjivo su privukle premijere domaćih filmova tako da je završnica sa “Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija” pun pogodak.

Sinopsis:
Love Hunter
je priča o Milanu Muminu, legendarnom frontmenu uticajnog srpskog benda Love Hunters, koji je tokom devedestih podsticao mlade generacije na borbu protiv represivnog režima. Deset godina kasnije, Milan je u Njujorku gde vozi taksi kako bi finansirao svoj prvi američki album. Milan će povesti gledaoce filma na jednu od svojih vožnji preko celog Njujorka kako bi sakupio potreban novac. Izgubio je basistu, pa među njujorškim muzičarima pronalazi odgovarajuću zamenu, ali istovremeno i romantičnu iskru u devojci slobodnog duha, koja svira bas. Baš kad su probe uzhvatile zamah, Milanovo dugogodišnja devojka, iz Srbije, stiže u Njujork sa veoma različitim planovima za njihovu budućnost.
Trajanje: 86 min
Režija: Nemanja Bala, Branislav Bala
Scenario: Nemanja Bala, Branislav Bala
Glavne uloge: Milan Mumin, Jelena Stupljanin, Eleanore Hutchins, Michael DeNola, Annika Peterson, Rosina Fernhoff, Chase Coleman, David Ilku, Martin Ewens, Adrianne Frost, Bob Marlowe, Luther Isler, Aziza Stamper, Renne Gjoni, Alexa Grbac, Robert Green.


Ivana Mitrović Cvetanović