21.12.2012.

Ne znam stvarno šta da kažem ali evo 21.12.2012.godine 21h je, ja sam kod kuće u polu toplom stanu, živ sam i valjda zdrav i ništa se ne događa po pitanju kataklizme ili apokalipse. Znam jedan super vic na tu temu: dođe gospodin Smak Sveta u Srbiju, pogleda gde je i kaže ”Šta ću ja ovde, pa ovde sam već bio”.
Čudno je to koliko ljudi, brzo, može da se okupi oko glupih pojmova a važne teme vise i vise i otkačiće se jednog dana garant. Ja bih recimo uveo da se čitav svet objedini oko toga da treba čitati i učiti u školama dela Hane Arent – čisto da se zna šta se dogodilo po pitanju antisemitizma, zatim da se cela planeta osvešćuje povodom globalnog zagrevanja, da ideja recikliranja bude kao disanje, svima nužna stvar…Pravo pitanje je zašto se ljudi ne objedine oko tih humanih i za čovečanstvo važnih tema, pa da polemišu koliko hoće, a kasnije pređu i na dela.
Ne znam zašto
, možda zbog inteligencije naše rase koja s’ godinama opada. Postoji jedan super film ”Idiokratija”, kako je samo zabavan, bavi se ovom temom.
Ajde onda da zaključim  da i ne bi bila velika šteta da se gospodin Smak pojavi, oni koji su profitirali najavljujući ga neće moći da likuju i troše zarađenu lovu a ja neću morati da se cimam oko prijavljivanja lošeg grejanja infostanu.

Mikac