MARKO DOLAŠ – SRPSKI IV MONTAN

U Galleriji 73 na Banovom brdu, 21. 05. održan je kabare glumca Marka Dolaša „Duša slovenska.“
Marku Dolašu pošlo je za rukom da napravi veče koje afirmiše, pre svega, dobru muziku, dobrotu i davno zaboravljene vrline. Veče je bilo posvećeno starim  pesmama od “Vranjake“ Staniše Stošića  do „Duše slovenske“ Đorđa Balaševića. Izuzetan glas Dolaša i emocija koju je preneo učinila je da publiku  izmesti i da mu poveruje, da,  dok, recituje stihove Alekse Šantića,  zaista, jeste u Mostaru. Poneseni tom emocijom sve vreme kabarea pevali su zajedno sa njim.
Direktorka Gallerije 73  Mirela Pudar najavila je još druženja sa glumcem i nove sardžaje koji su u pripremi i kreću u septembru mesecu.
Pažljivo odabran repertoar, dopunjen je zgodnim pričama i antegdotama, na zadovljostvo mnogih iz publike koji Marka Dolaša znaju, pre svega, kao odličnog zabavljača.  Na kraju koncerta, Marko Dolaš sa prijateljima (Branislav Stijović- gitara i Dejan Ranđelović – mandolina), ispraćen je aplauzom koji je trajao vrlo, vrlo dugo.
Ovog sjajnog umetnika koji neodoljivo podseća na Iv Montana, možete gledati u komediji „Balkanski seks i grad“, u „Filozofskom performasu“ i naravno u jutarnjem programu Heppy televizije.  

Gallerija 73, Banovo brdo

Katarina Ivanović