Početak HYPERCUBE sezone zakazan za 30. novembar

Zvanični početak najavljivane HYPERCUBE koncertne sezone zakazan je 30. novembar u  Zadužbini Ilije M. Kolarca. Sezonu će otvoriti koncert na kome će biti izvođena dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga.
Prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, HYPERCUBE, najavljivana je ove jeseni kao ciklus od 6 koncerata, i to kroz različite događaje (Dan klasike i Hrana za uši) koji je trebalo da animiraju publiku i najave uzbudljivu predstojeću sezonu.

HYPERCUBE sezona biće i zvanično otvorena 30. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca izvođenjem dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga, uz Aleksandru Stojiljković, kao koncertmajstora.
Ovaj koncert donosi dela kompozitora nacionalne škole Norveške i Češke. Zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnost podneblja iz kojih su kompozitori potekli. Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Edvarda Griga, gde će posetioci imati prilike da čuju gudački kvartet ge-mol u izvedbi gudačkog orkestra, dok je drugi deo koncerta posvećen stvaralaštvu Anotonina Dvoržaka, i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, serenadi za gudače.
Kamerni orkestar Muzikon koji stoji iza HYPERCUBE
sezone je dosadašnjim aktivnostima približavanja klasike novoj publici kroz iniciranje slušanja klasične muzike u beogradskim kafićima prošle nedelje, ali i promotivnim koncertom i pripremom zakuske za sve posetioce prostora Kvaka 22, pokazao spremnost za animaciju novih posetilaca, odlazeći im u susret i pozivajući na predstojeće koncerte, čiji je program pažljivo kreiran.
Novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar, gde će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncertmajstor orkestra.

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju koncerata kao i karte za pojedinačne koncerte mogu se i dalje kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Informacije o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima mogu se naći na sajtu muzikon.co.rs, a sve novine i buduće aktivnosti Muzikona pratite na njihovoj