BALKANSKI SEKS I GRAD 2 –FURIOZNA KOMEDIJA

Kada je Stanko Holcer pre dve godina krenuo sa adeptacijom knjige “Čipka i čokolada”(Antileta Živković, Danijela Božićković i Stanko Holcer)  niko nije ni slutio da će predstava ( nastala po motivima iz te knjige ) toliko puta promeniti  glumce i struktiru. Na samom početku glumili su : Ivana Pazlanović, Milena Lasić, Čarni Đerić, a kao specijalan gost, pojavljivao se Frano Lasić. Nakon njih menjala se ekipa…dok se nije došlo do fantastičnog trija koji čine:  Minja Gavrilović (zvezda serije “Folk”), Jovana Jelovac Cavnić i Marko Dolaš, (gost iznenadjenja je Srđan Marjanović).
Maestralnom glumom svo troje pronašli su način da publiku nasmeju, zabave i u isto vreme nateraju na razmišljanje. Prvobitno zamišljena kao priča o muško- ženskim odnosima, prerasla je u priču o svima nama, o lošim navikama, poljuljanim vrednostima, izgubljenim generacijama. U predstavi  ima svega, iako se publika sve vreme smeje, provejava pitanje:
Jesmo li zaista takvi? I kako  to da popravimo? Nameće se odgovor da  kroz  satiru jedino možemo i da se vratimo sebi.  Ovom predstavom reditelj Stanko Holcer i glumci dokazali su da za dobru predstavu nije neophodna skupa scenografija i mnogo potrošenog novaca. Dovoljna je dobra gluma i gađenje u cenar svih gorućih problema kojima je nekada najbolje, smejati se! Nakon nastupa na Gardošu i Akademiji 28 ekipu ove predstave čeka još mnogo gostovanja u zemlji i inostranstvu, na radost i zadovoljstvo publike.

Tanja Petrović Miljković