OTVORENI KANAL KULTURE

OTVORENI KANAL KULTURE
Mesto gde se dobre stvari vide i čuju

Kada je 4. aprila (na Dan studenata) počeo da se emituje program OKK televizije, javnost je po prvi put dobila šansu da se upozna sa svim onim vestima i događajima koji su se stidljivo prepričavali u uskim kulturnim krugovima Beograda, Srbije i regiona.

Kako je kultura postala sama sebi problem, a banalnost na velika zvona, uz puno pompe i velikog medijskog prostora počela da demonstrira svoju moć, nova energija mladih ljudi koji su stali iza OKK televizije počela je da ohrabruje publiku, bez obzira na uzrasnu dob.

Sigurna sam da se većina nas pita gde su se sakrili mladi, obrazovani, urbani i inovativni ljudi?
Sada su na sreću, dobili svoj prostor i mesto gde se i drugo lice Srbije može videti. Kako  i sam naziv ove TV kuće kaže (OTVORENI KANAL KULTURE) sadržaj koji se emituje drugačiji je i inovativan.

Za manje od tri meseca uspešno je realizovano preko 600 emisija različitog karaktera. Teme kojima se bave su raznovrsne, baš kao i njihovi gosti, koji  su umetnici, glumci, filozofi, psiholozi, sportisti, režiseri, producenti, pevači, ali i životinje. Oni govore o svemu, bez imalo treme, svojim jezikom, slengom mladih, ali bez gramatičkih grešaka.

Autorske emisije prikazuju se svakog radnog dana i to uživo od 15h do 21:30h. OKK kanal se proizvodi i emituje iz javnog prostora koji obuhvata „Centar za ravnotežu“, džez klub „Sačulatac“, kao i galeriju „Prozor“. Njihovi reporteri se javljaju sa lica mesta iz Beograda, Novog Sada, Banja Luke, Budve, Zagreba, Pule, Ljubljane ali i drugih gradova širom Evrope.

Svaka emisija jedinstvena je i kreativna na poseban način, čemu u prilog govore i nazivi istih koji su morate priznati izuzetno atraktivni i nesvakidašnji. Lice današnjice, TV Rivijera, Pada plafon, Od klupe do fotelje, Južna pruga, Oktobar 2, Njihov svet, Kviz znaja, Dnevnik jednog ludaka, Sunčana strana Alpa i mnoge druge upravo to i dokazuju.

Otvorenost za sve dobre sadržaje, kritički stav ka stvarnosti i mladalački bunt karakterišu ovaj kanal. Za sve koji su siti nekulture, urušavanja vrednosti i demostracije neukusa i koji bi da saznaju, nauče, informišu se o svemu što se tako teško i retko nalazi na programu drugih TV kuća, OKK kanal je pravo mesto za njih.

Tanja Petrović Miljković