Vikend francuskog filma: ŽENE NA FILMU

Od 02. do 04. juna 2017.
Velika sala Doma omladine Beograda
Organizacija: Francuski institut & Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 250 dinara

Da li postoji ženska sudbina? Ženske priče? I, ako postoje, šta mogu svima nama da kažu? Pet intimnih filmova o ženskoj perspektivi. Pet snažnih junakinja u borbi sa ličnim, porodičnim i društvenim demonima.
Pet filmova sa francuskim šarmom i ženskim ulogama koje se ne zaboravljaju.
Drugi ovogodišnji vikend francuskih filmova u Domu omladine Beograda predstavlja vam izuzetne ženske filmske priče, koje potpisuju i žene i muškarci.

2. jun
Film: Nepoznata devojka
Režija: Braća Darden
Igraju: Adel Henel, Olivije Bono, Žeremi Renije
Mladu lekarku opšte prakse Dženi izjeda to što nije pustila u kabinet devojku koja je nakon toga pronađena mrtva. Saznavši od policije da je nije moguće identifikovati, Dženi postaje opsednuta pronalaskom identiteta devojke.

3. jun
Film: Žeronimo
Režija: Toni Gatlif
Igraju: Selin Salet, David Miržija
Aktivistkinja Džeronimo pokušava da smanji konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada mlada Turkinja pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, svog dragog.

Film: Bruklin
Režija: Paskal Teso
Igraju: Kt Gorik, Rafal Ušiva
Korali ili Bruklin, njeno scensko ime, je reperka iz Švajcarske koja napušta oca koji je ne razume, da bi došla u Pariz i okušala sreću na rep sceni.

4. jun
Film: Lepe godine
Režija: Marion Vernu
Igraju: Fani Ardan, Loran Lafit
Zubarka Karolin rano odlazi u penziju. Šta sada? Kako dalje? Kako uopšte krenuti ispočetka? Pred njom je previše slobodnog vremena… i ništa više.

Film: Fidelio, Alisino putovanje
Režija: Lusi Borlto
Igraju: Arian Labed, Melvil Pupo|
Tridesetogodišnja mornarka Alis ukrcava se na stari teretnjak. Zaposlena na brodu kao mehaničarka, shvata da već poznaje kapetana broda koji je njena velika prva ljubav…