40 godina serije GRLOM U JAGODE

Ove godine se navršava 40 godina od premijernog prikazivanja TV serije GRLOM U JAGODE jedne od najboljih i najomiljenijih serija ikada snimljenih o Beogradu.
Kulturni centar Beograda, uz podršku Radio-televizije Srbije, Filmskog centra Srbije, Vulkan izdvaštva i Canon-a, obeležava ovaj jubilej u Dvorani Kulturnog centra Beograda, gde Vas od 28. do 30 oktobra 2016. očekuje svih 10 epizoda serije, razgovori sa autorima i glumcima, izložba fotografija i knjiga o seriji.
Ova legendarna serija snimljena je u produkciji televizije Beograd 1975. godine. Scenaristi su Srđan Karanović i Rajko Grlić, a režiser je Srđan Karanović. Serija ima 10 epizoda a popularnost je stekla širom SFR Jugoslavije.
Zbog te velike popularnosti je snimljen film Jagode u grlu koji je nastavak serije. Sama serija prati život Branislava Živkovića čiji je nadimak Bane Bumbar, polazeći kroz srećne i tužne događaje u njegovom životu i životu njegove porodice, od perioda srednje škole pa do završetka fakulteta. Svaka epizoda čini posebnu celinu, u kojima su opisane prve ljubavi, poljupci, igranke, itd.

“KAD BI SE PRATILA DECA JUNAKA SERIJE GRLOM U JAGODE O KOJOJ BI SAD TREBALO DA SE PRIČA, ONA SU SE VEROVATNO RAZIŠLA NEGDE PO SVETU. SIGURNO BI BAR NEKI OD NJIH IŠLI IZ PARTIJE U PARTIJU, MOŽDA BI NEKO BIO RATNI PROFITER, ŠVERCOVAO BENZIN… LJUDI KOJI SU VIDELI MOJ NAJNOVIJI FILM SJAJ U OČIMA KAŽU DA JE TO TREĆI DEO SERIJE, IAKO PRIČA O POTPUNO DRUGIM LJUDIMA. MOŽDA SU U PRAVU”, KAŽE SRĐAN KARANOVIĆ.