Ovacije za Lauševića na “Filmskim susretima“ u Nišu

Povratak glumca Žarka Lauševića na filmsko platno u drami Smrdljiva bajka i nesvakidašnji misteriozni triler Inkarnacija obeležili su peto veče Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma koji se organizuje na Letnjoj pozornici u Nišu.
Letnja pozornica, puna do poslednjeg mesta i aplauz koji Tvrđava ne pamti, svedočanstvo je da su se Nišlije uželele glume Žarka Lauševića koji se nakon mnogo godina vratio u Niš.
”Ne znam da li je večeras veća čast ili moje uzbuđenje što imam priliku da sam ponovo ovde”  kratko je poručio Laušević primajući Gran pri i nagradu za glavnu mušku ulogu “Car Konstantin”. Žarko je prilazio i pružao rukama gledaocima koji su želeli da ga dodirnu i pozdrave.
Stariji deo publike seća se da je Laušević bio čest gost Filmskih susreta od 1987. do 1991. godine. I dalje je toliko lep. Sećam koliko smo mi devojke uzdisale za njim posle uloge Petra Horvata u filmu “Oficir sa ružom”. Žarka je izuzetno potresao doček niške publike, a najbolje se videlo koliko je uzbuđen jer nije mogao da umiri emocije i posle dolaska u glumačku ložu.