Mrnjau Fest 2016.


Početkom 2016. godine u Beogradu  će  se održati  jedinstveni festival posvećen mačkama
Mrnjau Fest, festival koji slavi kreativnost, individualnost, dobru energiju, humani odnos i zajednički život sa životinjama.

Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju: dođite da veselo mrnjaučemo, glasno predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, nešto da naučimo ali prvenstveno da se slatko zabavimo! Mačke nas uče individualnosti, poštovanju tuđeg integriteta i različitosti. Ko odraste sa mačkom kao drugarom u detinjstvu, kao Nikola Tesla na primer, razviće se u pozitivnu i humanu ličnost.
Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene… ma kakve god bile – mačke su najelegantnija bića u prirodi! Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće  se domaće i strane odgajivačnice koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižna WCF (World Cat Federation) priznanja i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem javnog ocenjivanja, prezentacija i direktno od odgajivača.

Na  Mrnjau Festu naći će se i po koje neodoljiva maca za udomljavanje. U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama. Na ovom festivalu predstaviće nam se i kreativci sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklonom.

Za one maštovite, radoznale posetioce svih uzrasta biće upriličene otvorene kreativne radionice. Posetioci će moći da naprave svoju uspomenu sa Mrnjau Festa, u nekoj od kreativnih tehnika i radionica:  dekupaž, epoksi smola, Powertex… Za najmlađe biće upriličena radionica za izradu krpenih lutkica. Decu na festivalu očekuje i specijalno iznenađenje: vešti prsti najbolje domaće „face painting“ umetnice pretvoriće dečja lica u tigrove, lavove ili mačke iz visokog društva – neka se ceo svet šareni u mačjim bojama! Lista dešavanja na festivalu nije konačna – biće tu još  mnogo zabavnih iznenađenja.