Darkwood Dub 1. i 2. januara u Domu omladine Beograda

foto: Milan Josipović

U Novu godinu možete da krenete na različite načine, ali samo je jedan onaj koji vas inspiriše i obuzima danima. Darkwood Dub i treću godinu zaredom zove vas na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa reggae i dub ritmovima, uz elektroniku i gitare. Ovoga puta slavlje će trajati dva dana, 1. i 2. januara u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a “zabavnjaci” vladaju ustanovama kulture, nije lako objasniti ljudima da sve nije gotovo, da nema predaje, da život ide dalje i da “počinje” i u tridesetoj, ali i u četrdesetoj, pedesetoj… Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje – 27. godina to rade i ne idu nigde, spremaju novi album, izmišljaju nove ritmove, šalju nove poruke u svet.

Za one retke koji ne znaju, Darkwood Dub je anomalija u sistemu ili greška u matriksu na muzičkom prostoru ex-YU. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove. Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine.
Darkvudi su do sada objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u i dub-u, elektronskoj muzici i rokenrolu. Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi).