Akcija “Da li ste vi normalni?”

11. jula Udruženje Prostor na Adi Ciganliji organizuje akciju u okviru kampanje “Da li ste vi normalni?”.
Akcija bi trebala da skrene pažnju javnosti na položaj osoba sa problemima mentalnog zdravlja. Malo humane note nije na odmet bar kao preispitivanje gde se kao pojedinci nalazimo. Pre svega ne treba biti prestrog prema sebi ako uzmemo u obzir okolnosti u kojima živimo. Sigurna sam da bi ovakvo ludilo u izgubljenoj zemlji retko koji narod izdržao. Zbog toga poziv za ovu akciju ide u moju kolumnu.

Poziv na akciju Da li ste vi normalni?
Da li ste se nekada zapitali DA LI STE VI NORMALNI? Gde je granica između „normalnosti“ i „ludila“? Prema statistikama, svaka četvrta osoba će u nekom periodu svog života imati problema sa mentalnim zdravljem. Zbog toga je prevencija mentalnih oboljenja i unapređenje mentalnog zdravlja od ključnog značaja za naše društvo.
Kampanjom DA LI STE VI NORMALNI? udruženje Prostor želi da skrene pažnju javnosti na položaj osoba sa problemima mentalnog zdravlja.
Pridružite nam se u subotu 11. jula na Adi Ciganliji (poljana pored sportskih terena, kod kružnog toka) od 16 do 19h, gde ćemo na kreativan način ispitivati granice „normalnosti“. Udruženje Prostor od 2009. godine radi sa osobama sa problemima mentalnog zdravlja i organizuje različite aktivnosti usmerene ka poboljšanju njihovog položaja u našem društvu.

Ksenija Milićević