Putovanja

lefkada0

Naša priča o Lefkadi

Ovo je naša priča o Lefakadi. Ali, ne o Lefkadi koja nas je dočekala tog ranog jutra, okupana suncem, mirisom borova i oleandera i zadivila nas svim bojama plave.

hagia-sophia
Istanbul – grad sa mnogo lica

Metropola sa istorijom dugom 3000 godina, grad koji je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad, i od 1930. godine, Istambul, bremenit je…

solun1
SOLUN – “MOST ZALIVA TERMAIKOS”

Ako postoji grad u Evropi koji je po meri nas, Srba, onda je to Solun. Grad sa jakim istočnjačkim uticajem, sa burnim…

becparlament
Beč

Put ka zapadu neminovno vodi preko najvećeg grada Austrije, Beča, koji ležeći na obalama Dunava kao gromada nosi epitet nekadašnje carske prestonice….

bratislava4
Bratislava – grad u kome stanuje spokoj

Bratislava ima ono što mnogi veći i raskošniji gradovi nemaju, ima vedrinu ali i duh prošlosti koji je ne remeti. Smeštena je na obalama Dunava…

venice
Venecija via Party Travel

Čini mi se da je Venecija nestvarno iskustvo za sve turiste koji su svesni činjenice da iz svojih modernih gradova dolaze u obilazak jedinstvenog grada na vodi za koji kao da vreme stoji.

verona6
Verona sa Party Travelom – Grad u kome živi romantika

Verona je jedan od čarobnih gradova koja je vekovima gradila svoju lepotu i pitomost. Ona osvaja nenametljivo, kao fina dama koja svoje adute otkriva postepeno i sa merom.

Karlove Vari 2
Karlove Vari – Više od banje

Jedna od najpoznatijih, najatraktivnijih i najlepših banja u Evropi, jesu – Karlove Vari. Svako ko poseti Češku i grad Prag, ne propusti a da ne vidi i ovaj banjski dragulj.

Drezden5
Drezden – Sinteza nemogućeg

Prvi utisak o gradu je gotovo savršena uređenost i sklad. Ušuškan oko reke Elbe sa zgradama, dvorcima…

Katedrala Svetog Vita
Prag via Party Travel

Nekoliko nas iz redakcije magazina Put u Art, sa Turističkom agencijom Party Travel, krenulo je na putovanje u Prag.

cuba
Kuba – zemlja šarma

Karipski dragulj, raj na zemlji, kako je obično zovu, prepoznatljiva je, pre svega, po prkosu koji traje od 1959. godine.

3
Vitlejem – mesto susreta neprolaznog i prolaznog

Okružen plodnim njivama I vinogradima, zbog čega je prvobitno nazvan Efrata, što bi u prevodu značilo – plodno.

Damascus 3
Damask – najstarija prestonica sveta

O najstarijoj prestonici sveta malo i nedovoljno se zna, iako se o Damsku znalo još iz vremena starog Egipta…

riznica
Petra – san isklesan u stenama

Petra je blago antičkog sveta, lepota ovog grada srazmerna je dramatičnosti njenog istorijata. Grad nomadskog plemena Nabatejaca od 3. veka pre nove ere…

img507d65f0ea3c8
Kapadokija – regija mistike

Drevna regija u centralnoj Anatoliji, koja danas pripada Turskoj, prostorno smeštena na egejskoj obali u istorijskim pokrajinama Male Azije…

b4
Barselona

Barselona je glamurozan grad, tu glamuroznost sa jedne strane duguje genijalnim ljudima koji su živeli i stvarali u njoj, a sa druge strane sluhu bogatih ljudi koji su ulagali u njih i njihova dela.

Porto2b
Porto

Putovanje radi putovanja danas je, bar na našem podneblju, gotovo zaboravljena kategorija. Oni koji su privilegovani i sebi ovaj luksuz mogu da priušte, na žalost, radije biraju da svoj novac ulože u nešto opipljivo.